U Sarajevu uhapšeno deset osoba

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšeno deset osoba

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jutros su u akciji "Market" pretresli objekte na 17 lokacija u cilju dokumentovanja, prikupljanja dokaznog materijala, pronalaska i lišenja slobode više osoba koje su u posljednje vrijeme na području Kantona Sarajevo izvršile veći broj težih krivičnih djela razbojništava.

Kako portal Dnevnog avaza saznaje, uhapšeno je deset osoba.

Izvršenom analizom prikupljenih saznanja tokom posljednjih mjeseci o izvršiocima ovih djela, policajci Odjeljenja za opšti kriminal MUP-a KS utvrdili su osnove sumnje da je više krivičnih djela počinila organizirana grupa osoba s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Način i mjesta izvršenja razbojništava, te posljedice nanesene oštećenima negativno su uticale na osjećaj sigurnosti građana. Poduzimanjem operativno - taktičkih mjera i radnji u suradnji s nadležnim tužiocem Kantonulnog tužilaštva u Sarajevu, došlo se do saznanja da navedenu kriminalnu grupu čini veći broj osoba.

U skladu s izdatim naredbama u cilju pronalaženja ovih osoba jutros od šest sati pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo vrše pretres objekata na 17 lokacija, od kojih se neki nalaze i na području drugih kantona, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo, prenijela je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije