U Sarajevu uhapšena dvojica dilera droge

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšena dvojica dilera droge
Pixabay / Ilustracija
Policija je jučer u Sarajevu uhapsila dvojicu dilera droge.

U srijedu u 00.05 sati u ulici Patriotske lige, Općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU uhapsili su K. J., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet paketić sa zeljastom materijom koja asocira na marihuanu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Pronalazak droge

U srijedu u 00.25 sati u ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU uhapsili su S. A, rođen 1989. godine u Olovu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga". Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet paketić s materijom koja asocira na drogu speed. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Na području Kantona Sarajevo 26 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 26 saobraćajnih nezgoda i sve s materijalnom štetom. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen jedan vozač, devet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrirano vozilo, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije