U Sarajevu u 7 sati bilo 12 stepeni: Temperature danas do 28°C, pogledajte kad stiže kiša

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu u 7 sati bilo 12 stepeni: Temperature danas do 28°C, pogledajte kad stiže kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Subota u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. Žuti meteoalarm, zbog očekivanih jačih udara vjetra na snazi je za područja Sarajeva, Tuzle, Mostara, Livna, Banje Luke, Trebinja i Foče, a upozorenje glasi:

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bugojno -4; Bjelašnica 2; Široki Brijeg 5; Sokolac 7; Livno, Prijedor, Zenica 8; Ivan Sedlo, Mostar, Sanski Most, Trebinje 10; Banja Luka, Bijeljina, Sarajevo 12; Doboj 14; Tuzla 15; Bihać, Gradačac, Neum 16; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Denis Bećirović čestitao 1. maj: "Poboljšanje statusa radnika mora biti u fokusu svih nas"

Bioprognoza: Stabilno vrijeme i duži sunčani periodi pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom jutarnjih sati biće svježije, u nastavku dana sa porastom temperatura zraka, poslije podne uz pojačan osjet sparine, što bi kod meteoropata i hroničnih bolesnika moglo uzrokovati poteškoće poput glavobolje, dekoncentracije, umora. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, laganije se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni . Dnevna temperatura zraka od 18 do 24, u sjevernim područjima Bosne do 28 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko 21 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima južni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19, a dnevna od 21 do 28 °C.

Lijepe vijesti: Poznato kada kreću isplate penzija za mjesec mart u FBiH

Lijepe vijesti: Poznato kada kreću isplate penzija za mjesec mart u FBiH

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom noći porast naoblake. Krajem dana na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća kiša i lokalni pljuskovi, a tokom noći širom zemlje. Vjetar umjeren sa jakim ili olujnim udarima južni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 18 do 24, na sjeveru zemlje do 28 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U drugom dijelu dana padavina postepeno prestaju. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 14 do 20, na sjeveru zemlje do 22 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije