U Sarajevu počeo mirni protest ispred zgrade Vlade Kantona

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu počeo mirni protest ispred zgrade Vlade Kantona
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Mirni protesti ispred zgrade Vlade Kantona

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, zatvaramo Kanton Sarajevo - od petka u 20 sati do ponedeljka u 7 sati ujutro, najavio je večeras kantonalni premijer Edin Forto.

Ubrzo nakon toga na društvenim mrežama organizirali su se građani Sarajeva koji se protive ovoj odluci i najavili okupljanje ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo i održavanje mirnog protesta.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je na mjestu događaja, gdje se ispored zgrade Vlade KS okupili nekoliko desetina građana, mahom ugostitelja, vlasnika butika i drugih objekata koji tokom vikenda neće moći raditi.

"Raja, radi ove sramne odluke da se samo u KS stavi u petak u lockdown, večeras u 21 sat, ispred zgrade Vlade KS. Nema povlačenja, mirni protesti!", navodi se, između ostalog, u poruci koja kruži društvenim mrežama.   

Mirni protest ispred zgrade Vlade Kantona - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Mirni protest ispred zgrade Vlade Kantona

Prva poruka je bila - kupite vakcine.

Amar Trbović, vlasnik jednog ugostiteljskog objekta, se prvi oglasio:

"Ovo su mirni protesti, sutra ćemo donijeti odluku na koji način ćemo riješiti problem, da li ćemo ići u nove proteste", kazao je Trbović. 

Ugostitelj Adil Šurković je kazao da ne želi da se ponovi 2020. godine kada će morati otpuštati radnike.

Ekipa našeg portala bila je pristna u 21 sat i evo šta smo zabilježili: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije