U Sarajevu minusi, u Bihaću jutros 10 stepeni: Evo kad nam opet stiže snijeg

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu minusi, u Bihaću jutros 10 stepeni: Evo kad nam opet stiže snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bijeli pokrivač u glavnom gradu

Jutros je u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Drvar i Ivan-sedlo -2, Jajce i Sarajevo -1, Grude, Sanski Most i Tuzla 0, Livno i Zenica 1, Mostar 2, Bugojno 3, Neum 5, Gradačac 6, Bihać 10 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija u Hercegovini, a u večernjim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji. Mada se očekuju povremeni udari juga i dalje će većim dijelom dana biti hladno, stoga se preporučuje adekvatno odijevanje i provođenje mjera zaštite od niskih temperatura.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Danas više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postupno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni. U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 5 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. U planinskim dijelovima sa slabim snijegom. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koji bi u drugoj polovini dana prešli u snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

Subota: Umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 8 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije