U Sarajevu konferencija "Kako brže u Evropu?"

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu konferencija "Kako brže u Evropu?"

Radna konferencija "Kako brže u Evropu?", koja je okupilai poslovne ljude iz BiH, regiona zapadnog Balkana i Evropske unije, predstavnike vlasti BiH i političke i diplomatske predstavnike EU, počela je jučer u Sarajevu, prenosi FTV

Sinoć je održana uvodna sesija "Pregled bh. ekonomije", na kojoj su govorili predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH Nihad Imamović, visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU-a Valentin Inzko, šef operacija u Delegaciji Evropske komisije u BiH Boris Iarochevitch i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Mahir Hadžiahmetović.

Rad konferencije će biti nastavljen danas plenarnom sesijom Put prema evropskoj porodici, nakon čega je predviđeno uvodno obraćanje ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladena Zirojevića i generalnog sekretara BusinessEurope Philippa De Bucka. Glavni govornik na konferenciji bit će predsjednik Udruženja poslodavaca Slovenije i potpredsjednik BusinessEurope Borut Meh.

Uvodna izlaganja na drugoj plenarnoj sesiji o temi Poslovne prilike koje se otvaraju partnerstvom sa EU-om, održat će premijer FBiH Mustafa Mujezinović i premijer RS-a Milorad Dodik.
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije