U Sarajevu jutros već 17 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka

1
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros već 17 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros preovladava sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Zbog vjetra je u cijeloj BiH na snazi meteoalarm, negdje i narandžasti, a upozorenje glasi: "Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući."

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Sokolac 10; Ivan Sedlo 13; Banja Luka, Livno i Prijedor 14; Srebrenica 15; Bugojno, Sanski Most i Zenica 16; Sarajevo i Široki Brijeg 17; Bihać i Mostar 18; Neum, Tuzla i Zvornik 19; Doboj i Gradačac 20; Bijeljina 21°C.

Bioprognoza: Jutarnji sati biće svježiji i ugodniji. Neuobičajeno visoke temperature tokom poslijepodneva, kod meteoropata bi mogle uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Ukoliko boravite u prirodi, poželjno je biti oprezniji i izbjegavati staništa alergogenih vrsta, s obzirom da su povoljni uslovi za povećanu produkciju polena.

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje od poslijepodnevnih sati koje će preći preko Bosne i Hercegovine i širom zemlje usloviti kišu, pljuskove, lokalno i grmljavinu. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29°C.  

U utorak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima širom zemlje. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C. 

Izmjereno više od 30 stepeni u BiH: 'Ako se po jutru dan poznaje...'

Izmjereno više od 30 stepeni u BiH: 'Ako se po jutru dan poznaje...'

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.  

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije