U Sarajevu jutros minus 22: Sljedeće sedmice kiša i snijeg

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros minus 22: Sljedeće sedmice kiša i snijeg
Sarajevo je sinoć, sa temperaturom od minus 21, bilo najhladniji glavni grad u regiji, a temperature jutros još su "ledenije".

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod, temperature zraka u 7 sati (°C) iznosile su: Sokolac -28; Bugojno -25; Jajce, Zenica -24; Bjelašnica -23; Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla -22; Bijeljina -21; Goražde -19; Srebrenica -18; Kupres -17; Sanski Most, Zvornik -16; Bihać -15; Banja Luka, Gradačac -14; Livno -13; Mostar, Trebinje, Čapljina -9; Neum -5.

 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

 

Danas će na sjeverozapadu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabim snijegom. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar na zapadu Bosne, umjeren do pojačan, sjeveroistočni, a u ostatku Bosne slab zapadni i sjeverozapadni. U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od -12 do -6, na jugu od -5 do 0 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko -10 °C.

 

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano. Tokom dana i u večernjim satima u Bosni postepeno naoblačenje sa istoka, što će u većini područja usloviti slab snijeg. Jutarnje temperature od -18 do -11, na jugu od -7 do -2, na planinanama do -25, a dnevne od -12 do -6, na jugu od -4 do 2 °C.

 

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -19 do -12, na jugu od -7 do -2, na planinama do -24, a dnevne od -11 do -6, na jugu od -3 do 2 °C.

 

U srijedu u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Jutarnje temperature od -20 do -12, na jugu od -7 do -1, na planinama do -23, a dnevne od -8 do -2, na jugu od 0 do 4 °C.

 

U četvrtak jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. U večernjim satima u Hercegovini i većem dijelu Bosne sa kišom i snijegom. Padavine slabog intenziteta. Jutarnje temperature od -16 do -9, na jugu od -5 do 0, a dnevne od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije