U Sarajevu jutros jedan stepen: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros jedan stepen: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Jutros je na jugu Hercegovine pretežno vedro, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša, a u višim područjima susnježica ili snijeg.

Temperature zraka u osam sati (°C): Bjelašnica -7; Ivan-sedlo, Sokolac 0; Sarajevo-Bjelave 1; Srebrenica, Tuzla 2; Bugojno 3; Gradačac, Zenica 4; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sanski Most 5; Bijeljina, Grude, Prijedor 6; Trebinje 7; Mostar 8; Neum 9; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom ili snijegom. Tokom dana padavine, uglavnom, prestaju. Vjetar slab sjeverni. Dnevna temperature od 5 do 10, na jugu do 15 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Prije podne povremeno sa slabom kišom, u višim dijelovima grada sa slabom susnježicom. Dnevna temperatura oko 8 °C.

U nedjelju, 18. aprila 2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će padati slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

U ponedjeljak, 19. aprila 2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno su mogući povremeni slabi pljuskovi. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

U utorak, 20. aprila.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije