U Sarajevu jutros 2 stepena, u Mostaru 3: Kakvo će vrijeme biti narednih dana

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 2 stepena, u Mostaru 3: Kakvo će vrijeme biti narednih dana
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo stunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac -4 stepena, Drvar -3, Bugojno, Livno i Sanski Most -2, Jajce -1, Bihać, Grude, Ivan Sedlo, Široki Brijeg, Stolac, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka i Gradačac 1, Sarajevo i Zvornik 2, Mostar i Trebinje 3, Neum 6 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U jutarnjim satima poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Opšta slika će se, sa porastom temperatura, dodatno poboljšati u drugom dijelu dana. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti očekuje se u Hercegovini. U Bosni sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana, povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost uglavnom prije podne. Oblačnije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

Subota: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, a na jugu zemlje do 19 stepeni.

Nedjelja: U Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini će biti jakih udara vjetra. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

AccuWeather najavljuje nastavak sunčanih dana i u sljedećoj sedmici:

Prognoza za 7 dana - undefined

Foto: AccuWeather: Prognoza za 7 dana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije