U Sarajevu jutros 16 stepeni: Objavljena prognoza do srijede - nova promjena vremena pred nama

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 16 stepeni: Objavljena prognoza do srijede - nova promjena vremena pred nama
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan Sedlo 13, Sokolac 15, Sarajevo 16, Srebrenica i Tuzla 17, Banja Luka, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most i Široki Brijeg 18, Bijeljina, Doboj, Zenica i Zvornik 19, Bihać 20, Neum i Trebinje 24, Mostar 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika uz umjerene temperature zraka, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura će osjet sparine biti nešto izraženiiji, stoga je preporučljivo u drugom dijelu dana ne pretjerivati sa fizičkim aktivnostima. Također, neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od sunca, osobito prilikom boravka u prirodi.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno oblačno. Povremeno malo kiše može pasti na istoku, sjeveru i centralnim podučjima Bosne. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi uz grmljavinu su mogući na istoku i jugu Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 31 stupanj. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30, na jugu zemlje do 32 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano malu do umjerenu naoblaku. Tokom noći na srijedu jače naoblačenje sa sjeverozapada u Bosni će uvjetovati kišu i pljuskove. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 34 stepena.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini veći dio dana umjereno oblačno. Vjetar slab U Bosni sa kišom i pljuskovima uglavnom prije podne. U Hercegovini i jugozapadu Bosne lokalnih pljuskova može biti i do poslijepodnevnih sati. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

/ Anketa

Gdje ćete ove godine na ljetovanje?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije