U Sarajevu jutros 12 stepeni, na snazi i meteoalarm: Pročitajte prognozu do srijede - stižu minusi!

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 12 stepeni, na snazi i meteoalarm: Pročitajte prognozu do srijede - stižu minusi!
Foto: M.M./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom. Meteorolozi su, zbog očekivanih udara vjetra, upalili žuti meteoalarm za područja Sarajeva, Mostara, Livna, Banje Luke i Trebinja, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar."

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 8; Gradačac, Livno 10; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 12; Mostar 14; Bihać 15; Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 931 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Adna Helić prozvala "kolege" koji su je otpratili nakon hapšenja: Kakva komedija od ljudi

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period. Usljed nadolazeće promjene vremena, opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura oko 13 °C.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom u Bosni, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. U Hercegovini lokalno slaba kiša u jutarnjim satima. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tokom noći postepeno i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 °C. 

Meteorolozi najavili promjenu vremena: Prava zima stiže u BiH, u narednim danima minusi i snijeg

Meteorolozi najavili promjenu vremena: Prava zima stiže u BiH, u narednim danima minusi i snijeg

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni. Na jugu Hercegovine povremeno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od -4 do 2, a u Hercegovini od 6 do 12 °C. 

U utorak pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom u Bosni. U Hercegovini tokom dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 5, a dnevna od -4 do 2, na jugu do 10 °C. 

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -3 do 2, na jugu do 10 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije