U Sarajevu jutros 1 stepen: Danas moguća kiša, a pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka

2
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 1 stepen: Danas moguća kiša, a pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do četvrtka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Šetnja Baščaršijom u novembru

Jutros je u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, u ostaku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sanski Most -1; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Tuzla 0; Livno, Sarajevo 1; Zenica 2; Široki Brijeg 5; Mostar 7; Trebinje 8; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 8 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Hladno vrijeme praćeno padavinama i dalje će kod osjetljivih osoba uzrokovati pojačane tegobe. Hronični bolesnici trebali bi maksimalno reducirati kretanje i boravak na otvorenom. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju, kao i zaštiti od hladnoće, a učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Danas će u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i dio večeri slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 °C. U Sarajevu pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. U jutarnjim satima magla ili niska naoblake je moguća u nižim dijelovima grada. Slab i kratkotrajan lokalni pljusak je moguć poslije podne. Dnevna temperatura oko 10 °C.

U ponedjeljak jutro pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 12 do 18 °C. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći slaba kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 22 °C. 

Veju, veju pahulje: Pao prvi snijeg u Bosni i Hercegovini

Veju, veju pahulje: Pao prvi snijeg u Bosni i Hercegovini

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Intenzivniji pljuskovi se očekuju u sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Prema kraju dana padavine slabe i prestaju, a razvedravanje tokom noći. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 20 °C. 

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 9 do 15, na jugu zemlje do 18 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije