U Sarajevu sutra izmjene saobraćaja - ovo su alternativni pravci

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu sutra izmjene saobraćaja - ovo su alternativni pravci
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Fudbalskom klubu 'Željezničar' za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulici Zvornička, na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana – Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića - Topal Osman paše, kao i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Ova izmjena saobraćaja je odobrena radi provođenja mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice u ponedjeljak, 1. novembra 2021. godine, u periodu od 13:00 do 20:00 sati.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od: potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, na dijelu ulice Zvornička od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića; potpune obustave saobraćaja, osim za vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, u ulici Topal Osman paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička.

Baka organizovala otmicu vlastite unuke: "Samo sam je htjela spasiti iz tog zla"

Baka organizovala otmicu vlastite unuke: "Samo sam je htjela spasiti iz tog zla"

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a KS, u zavisnosti od situacije na terenu.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim odvijanja saobraćaja.

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja po smjerovima:

I - Smjer Skenderija - Dobrinja:

- Zagrebačka - Hamdije Čemerlića - Zmaja od Bosne - Prijedorska - Safeta Hadžića i obratno;
II - Smjer Dobrinja - Skenderija:

- Safeta Hadžića - Azize Šaćirbegović - Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića – Zagrebačka - Terezija i obratno:

III - Iz pravca ulice Zmaja od Bosne:

-Zmaja od Bosne - Ložionička - Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića – Hamdije Čemerlića.

Radi obezbjeđenja funkcionalne i bezbjedne obustave saobraćaja neophodno je obezbijediti prisustvo službenika policije na sljedećim raskrsnicama:

a) Topal Osman paše - Kemala Kapetanovića
b) Vilsonovo šetalište - Topal Osman paše
c) Zmaja od Bosne - Topal Osman paše
d) Zvornička - Put Mladih Muslimana - Azize Šaćirbegović
e) Zagrebačka - Hamdije Čemerlića
f) Hamdije Čemerlića - Grbavička.

Privremena obustava saobraćaja odnosi se na potpunu zabranu saobraćaja za sva vozila javnog gradskog prijevoza putnika koja se kreću dionicom u kojoj je izmijenjen režim saobraćaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije