U Sarajevu i Tuzli uspostavljeni operativni centri za hitne situacije

Fena
U Sarajevu i Tuzli uspostavljeni operativni centri za hitne situacije
Fena / Vijeće ministara BiH
U potpunosti je realiziran višegodišnji kapitalni projekt „Uspostava Operativno-komunikacionog centra Bosne i Hercegovine - 112,“ navodi se u Informaciji Ministarstva sigurnosti o realizaciji ovog projekta, koju je usvojilo Vijeće ministara BiH.

Na ovaj način je uspostavljen, opremljen i u funkciju stavljen Operativno-komunikacioni centar BiH - 112 na lokacijama u Sarajevu i Tuzli. Za realizaciju ovog projekta iz budžeta institucija BiH ukupno  je izdvojeno više od 4,2 miliona KM.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, podržalo je danas na sjednici inicijativu Vijeća za osobe s invaliditetom o usklađivanju Pravilnika o obilježavanju vozila kojim upravlja osoba s invaliditetom ili kojim se prevozi osoba s invaliditetom 100 posto.

Ministarstvo komunikacija i prometa će se hitno izjasniti o Pravilniku o obilježavanju vozila kojim upravlja osoba s invaliditetom ili kojim se prevozi osoba s invaliditetom 100 posto te o njegovoj usklađenosti s pravnom regulativom Evropske unije.

Ovo ministarstvo će također dostaviti informacije o poduzetim i planiranim mjerama u vezi s inicijativama Organizacije amputiraca UDAS iz Banje Luke i drugih organizacija osoba s invaliditetom iz BiH.

Naime, više organizacija zatražilo je preispitivanje važenja ovog pravilnika, ističući da je u pojedinim dijelovima diskriminatorski za osobe s invaliditetom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije