U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za vikend
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sunčani ponedjeljak

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 0; Srebrenica 4; Bjelašnica, Livno, Sarajevo 5; Bugojno, Grude, Ivan Sedlo, Tuzla 6; Bijeljina 7; Banja Luka, Drvar, Zenica, Zvornik 8; Bihać, Doboj, Sanski Most 9; Jajce, Prijedor 10; Trebinje 12; Gradačac, Mostar 13; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 950 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Danas hitna sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Samo jedna tačka na dnevnom redu

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar prije podne slab promjenljivog smjera, a poslije podne slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temparatura od 18 do 23, na jugu do 26 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 22 °C.

U četvrtak sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 21, na jugu do 25 °C.

U petak sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove očekuje se magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 18 do 24°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U večernjim satima kiša se očekuje u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 15, a dnevna od 20 do 26 °C.

U nedjelju u Bosni jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a dnevna od 18 do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije