U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza za vikend

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza za vikend
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Proljetna kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Široki Brijeg 7 stepeni, Bugojno 8, Ivan-sedlo 9, Bjelašnica, Drvar i Sarajevo 10, Bihać, Jajce i Livno 11, Sanski Most i Zenica 12, Tuzla 13, Grude 14, Mostar 16, Gradačac 17, Neum 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibra, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Sramotno: Devastirana nekropola stećaka Koritnik u Brezi

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

Subota: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na sjeveru Bosne i u Hercegovini 34 stepena.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu do 30 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije