U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Ove sedmice bit će i snijega

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros hladnije nego na Bjelašnici: Ove sedmice bit će i snijega
Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -17 stepeni, Bugojno i Drvar -14, Jajce, Livno i Zenica -11, Sanski Most i Sarajevo -10, Bijeljina -9, Banja Luka, Srebrenica i Tuzla -8, Ivan Sedlo -6, Bjelašnica, Doboj, Goražde i Zvornik -5, Mostar -2, Bihać -1, Gradačac 0, Trebinje 1, Neum 4 stepeni.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

 

Bioprognoza: Slično kao u dane vikenda. Sunčano i stabilno, uz hladno jutro i veče. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i provoditi aktivnosti u toplijem dijelu dana. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjiim satima sa mrazom, a ponegdje i maglom po kotlinama i uz riječne tokve. Tokom dana, umjeren porast oblačnosti u Hercegovini i na zapadu Bosne. U večernjim satima i tokom noći, porast oblačnosti u cijeloj zemlji i padavine. Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom noci, sa ponedjeljka na utorak, očekuju se i padavine. Najviša dnevna temeratura oko 4 stepen.

 

Utorak: Oblačno vrijeme. Prije podne padavine se očekuju u Posavini i u Krajini, a do kraja dana i u večernjim satima i u ostatku naše zemlje. U Bosni sa kišom, koja će postepeno prelaziti u susnježicu i snijeg. Na planinama sa snijegom. U Hercegovini sa kišom poslije podne ili u večernjim satima. Jutarnje temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu od 5 do 10 stepeni.

 

Srijeda: Jutro umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U cetralnim i istočnim područjima mjestimično i sa slabim snijegom, a na jugu može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 7 do 10 stepeni.

 

Četvrtak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od 1 do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 4 do 8 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije