U Sarajevu danas sunce i 21 stepen: Kakvo će vrijeme biti u narednim danima

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu danas sunce i 21 stepen: Kakvo će vrijeme biti u narednim danima
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u sjevernim i centralnim područjima Bosne bilo magle i niskih oblaka. U ostalim djelovima zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 0 stepeni, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Livno 6, Sarajevo i Tuzla 7, Bijeljina, Brčko i Bugojno 9, Gradačac, Grude, Jajce i Zvornik 10, Banja Luka, Doboj, Stolac i Zenica 11, Bihać, Prijedor i Sanski Most 13, Trebinje 14, Mostar 16 stepeni. Atmosferski tlak je u Srajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibara je niži od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Prije podne će u Bosni biti mjestimično maglovito, uz zadržavanje naoblake, što će stvarati manje probleme osjetljivim osobama. U ostatku dana ugodnije u cijeloj zemlji. 

Danas će u jutarnjim satima, a prije podne u Bosni biti magle i niskih oblaka. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Četvrtak: Po kotlinama u Bosni prije podne sa maglom i niskim oblacima. U drugoj polovini dana pretežno sunčano. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Petak: Po kotlinama u Bosni prije podne sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

Subota: U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21, jugu zemlje od 22 do 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki stepen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije