U Sarajevu cijena marihuane skočila sa 300 na 3.000 KM

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu cijena marihuane skočila sa 300 na 3.000 KM

Službenici Četvrte policijske uprave Ministarstva unutrašnjih polova Kantona Sarajevo su u okviru kontinuiranih aktivnosti provedenih radi suzbijanja trgovine narkoticima na području Kantona Sarajevo saznali da prema Sarajevu putuje veća količina  droge ''marihuana'', te jučer presreli "golf 2" na području općine Trnovo u kojem su pronašli i zaplijenili devet kilograma materije koja asocira na marihuanu, izjavio je na današnjoj konferenciji za medije inspektor Odjeljenja za borbu protiv narkomanije MUPKS-a Admir Vatreš. 
 
U toku akcije muškarac S.R. iz Kosovske Mitrovice, nastanjen u Sarajevu, lišen je slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo stavljanje u neovlašteni promet droga, a "golf 2" je zaplijenjen.
 
''Mi smo dobili operativno saznanje o kojem se vozilu radi i iz kojeg pravca dolazi. Pronađeni materijal smo pronašli u unutrašnjosti vozila, a nakon vještačenja ćemo znati da li se radi o marihuani. Više od toga vam ne mogu reći iz sigurnosnih razloga'', kazao je Vatreš  novinarima.
 
Dodao  je da je kontinuiranim akcijama, hapšenjima i zapljenama policije KS-a cijena narkotika u posljednjih pet do deset godina u Kantonu višestruko porasla.
 
''Prije nekoliko godina cijena kilograma marihuane u Sarajevu se kretala oko 300, a danas kilogram vrijedi oko 3.000 KM, što govori o rizičnosti trgovine narkoticima i dobrom radu policije u Sarajevu'', objasnio je Vatreš.
 
Portparol MUPKS -a Irfan Nefić je kazao da je jučerašnja akcija nastavak dobrog rada sarajevske policije te zahvalio građanima Sarajeva i Tužilaštvu KS-a na podršci policiji u borbi protiv kriminala.
 
''Građani mogu pomoći policiji i utjecati na sigurnost u gradu. Jučer su građani Nahoreva uočii putničko vozilo u kojem su četiri osobe uživale narkotike, te pozvali policiju koja je brzom intervencijom uhapsila počinitelje i zaplijenila narkotike'', saopćio je Nefić.
 
Vatreš je istakao da većina zaplijenjene marihuane dolazi iz susjednih Crne Gore i Srbije, dok heroin većinom putuje iz Afganistana preko Irana i Turske do BiH. Dodao je da policija smatra da u okolini KS-a postoji tvornica amfetamina jer su zaplijenjeni amfetamini uglavnom svježi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije