U sarajevskoj ulici od 8 do 17 potpuna obustava saobraćaja

Radiosarajevo.ba
U sarajevskoj ulici od 8 do 17 potpuna obustava saobraćaja
/ Radiosarajevo.ba
Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom. Za danas je najavljen početak sanacionih radova i na dionici A-1 Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović). Na ove dvije lokacije vozila će saobraćati usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Olovo-Kladanj, Čapljina-Studenci, Teslić-Kotor Varoš, Nemila-Žepče-Maglaj i Jablanica-Mostar.

Apelujemo na vozače da na pomenutim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Povremeno se na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još uvijek traju na području Hrvatske.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

KANTON SARAJEVO

- Zbog neophodnih sanacionih radova do 26.03. u noćnim satima (00-05 sati) obustavlja se saobraćaj u ulici Zvornička (od raskrsnice sa ulicom Topal Osman-paše do raskrsnice sa ulicom Azize Šaćirbegović). Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.
-Zbog radova na sanaciji kolovozne konstrukcije u ulici Šekerova od spoja sa ulicom Šejh-Mehmedova do raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca, od 8 do 17 sati, potpuno je obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac u vrijeme obustave je: Šejh Mehmedova- Ašikovac-Mehmeda Handžića.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Sagrdžije, Kranjčevićeva  i  Zvornička.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije