U saobraćajnoj nesreći na Stupu poginuo vozač

Radiosarajevo.ba
U saobraćajnoj nesreći na Stupu poginuo vozač

U subotu 21. septembra oko 20.20 sati, na kolovozu Ulice Džemala Bijedića, naspram BP "Braća Mujić", kolovozna traka namijenjena za odvijanje saobraćaja iz smjera Ilidže u smjeru Stupa, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. 

Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i udara u metalni stub ulične rasvjete, putničkog motornog vozila marke "opel corsa", reg broj T65-J-408, kojim je upravljao Ć.S., rođen 1983. iz llidže. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač Ć.S. i ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, gdje je u 21.23 sati, od zadobivenih povreda preminuo. O ovom događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. 

A.Š. LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE U POKUŠAJU

Policijski službenici Prve Policijske uprave u subotu 21. septembra u 00.30 sati lišili su slobode A.Š., rođenog 1977. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. A.Š. je lišen slobode i predat je u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i istog dana u 23.45 sati, nakon izvršene kriminalističke obrade otpušten je iz službenih prostorija. 

RAZBOJNIŠTVU UZ PRIJETNJU PIŠTOLJEM U "MERCATOR-u"

U subotu 21. septembra oko 20.00 sati, u prodavnici "Mercator BH", u ulici Huseina Đoze broj 22, općina Ilidža, nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom H.A., kojom prilikom je otuđena određena suma novca. O ovom događaju je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja identifikaciji i pronalasku izvršilaca. 

T.D. LIŠEN SLOBODE ZBOG DROGE

Policijski službenici Treće PU u subotu 21. septembra u 22.10 sati, lišili su slobode T.D., rođenog 1975. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. T.D. je lišen slobode i predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

KONTROLA SAOBRAĆAJA: 404 PREKRŠAJNA NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 404 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 55 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 29 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije slicanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno vozilo je isključeno-neregistrovano, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije