U saobraćaj se uključuju motociklisti i biciklisti: Ovo su savjeti za ostale sudionike

0
Radiosarajevo.ba
U saobraćaj se uključuju motociklisti i biciklisti: Ovo su savjeti za ostale sudionike
Foto: AR / Ilustracija

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini gradskih centara.

"Skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.
U saobraćaj se uključuje sve veći broj motociklista i biciklista, pozivamo ostale sudionike u saobraćaju na pojačan oprez i da obavezno provjeravaju „mrtvi ugao“. Upozoravamo motocikliste i bicikliste da na cesti još uvijek mjestimično ima pijeska i šljunka, posebno na cestama u višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te da voze u skladu sa saobraćajnim propisima", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude - Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac - Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča - Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije