Istraga piše: U sali Parlamenta BiH istaknuta zastava tzv. Herceg-Bosne

24
Radiosarajevo.ba
Istraga piše: U sali Parlamenta BiH istaknuta zastava tzv. Herceg-Bosne
FOTO: Screenshot / Zastava Herceg-Bosne

U sali Parlamenta BiH istaknuta je, pored zastave EU i BiH i zastava tzv. Herceg-Bosne.*

Iako se u početku navodilo da je zastava postavljena u sali u kojoj se trebao održati sastanak lidera Osmorke sa liderima HDZ-a i SNSD-a, kako je pisala Istraga, ovaj sastanak nije održan u toj prostoriji. Zastava tzv. Herceg-Bosne bila je u sali na Božićnom prijemu koji je organizirao Dragan Čović.

Portal Raskrinkavanje nadalje je pojasnio da je ista zastava stajala i na prethodnim božićnim prijemima koje je priređivao Čović, a više o tome možete čitati OVDJE.

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Predstavnici HDZ BiH ovu zastavu zovu "zastavom hrvatskog naroda u BiH", ali su tokom rata u BiH 90-tih godina pod ovom zastavom izvršni najteži zločini u našoj državi.

Na kraju je i presuđen Udruženi zločinački poduhvat (UZP), gdje su čelnici tzv. Herceg-Bosne osuđeni na ukupno  111 godina zatvora presudom Haškog tribunala. 

[facebook]https://www.facebook.com/istragaBA/posts/pfbid02Nk1GxBnvptRpJHzE9qgx2TjQRqmZ3zfwtNKZVpFoGxv91D6hieV4UqeVEdmpB571l[/facebook]

*Ažurirano 16. decembra u 20h nakon analize Raskrinkavanja: Precizirano da sastanak lidera Osmorke, HDZ-a i SNSD-a nije održan u navedenoj sali, kako je stajalo kao najava u drugoj rečenici prve vezije teksta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije