U RS-u pojačane mjere sigurnosti zbog ubistva ruskog ambasadora

Fena
U RS-u pojačane mjere sigurnosti zbog ubistva ruskog ambasadora
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je da će RS u narednim danima pojačati sigurnosne mjere na svim urgentnim tačkama.

Nakon što se prvi upisao u knjigu žalosti, koja je otvorena u Banskom dvoru u Banjoj Luci, povodom ubistva ambasadora Ruske Federacije u Turskoj Andreja Karlova, Dodik je rekao da je to strašan čin.

"Činjenica je da je ostrašćeni radikal pucao u ruskog ambasadora s motivom osvete i na taj način odlučio da nastavi borbu onih koji su doprinijeli patnji u čitavom svijetu", rekao je Dodik novinarima.

To je, kaže, opomena svima da se moraju poboljšati sigurnosni kapaciteti.

U knjigu žalosti, koja je otvorena u saradnji s amabsadom Ruske Federacije u BiH upisali su se i entitetska premijerka Željka Cvijanović i ministar pravde Anton Kasipović.

Građani RS-a se mogu upisati u knjigu žalosti sutra od 10 do 16 sati.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je sinoć nakon što je teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

U njega je pucao Mevlut Mert Altintas, nekadašnji pripadnik policije u Ankari kojoj je pristupio 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije