U programu CBS-a uvrštena pjesma 'Ne volim te Alija zato što si balija': Traži se istraga

16
Radiosarajevo.ba
U programu CBS-a uvrštena pjesma 'Ne volim te Alija zato što si balija': Traži se istraga
Foto: Facebook / Amra Šabic-El-Rayess

Nakon što je televizijska kuća CBS u dio jutarnjeg programa uvrstila dio pjesme 'Ne volim te Alija zato što si balija', reagovala je Amra Šabić-El-Rayess, ugledna profesorica sa prestižnog Columbia Univerziteta u New Yorku.

"Nedavno se desio incident u kojem je na ovom video (http://facebook.com/dulsa.dapo/videos/609618297359574) John Dabkovich koji radi za lokalni kanal TV kuće CBS u Sacramentu u jutarnjem segmentu programa uvrstio pjesmu 'Ne Volim Te Alija' ultranacionaliste i rasiste koji se zove Baja Mali Knindža. Radi se o pjesmi koja promoviše anti-muslimanski rasizam i koja grafički opisuje mrtva muslimanska tijela koja plutaju Drinom.

Ovim povodom, mnogi od vas su se meni lično javili pa sam željela da podijelim s vama vijest da je Upravni Odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike reagovao na ovaj incident koji glorificira genocid i ratne zločine izvršene nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini tokom 1990-tih godina.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Šabić-El-Rayess: 'Ne dajte nikakvom Schmidtu da nam kaže da Bosne i Hercegovine nema'

Šabić-El-Rayess: 'Ne dajte nikakvom Schmidtu da nam kaže da Bosne i Hercegovine nema'

Upravni Odbor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike zahtijeva od CBS-a pored javnog izvinjenja i da ta TV kuća učini sljedeće:

1. Sprovede istragu vezanu za ovaj incident i da srazmjerno rezultatima istrage John Dabkovich snosi odgovornost za glorifikaciju genocida koja inspiriše rasizam, ekstremizam i mržnju u SAD-u i globano;

2. Da se od strane CBS-a pozovu predstavnici naše zajednice u SAD-u da se odradi obrazovna sesija za svim članovima CBS kolektiva u Sacramentu kao i da se obezbijedi segment u kojem bi članovi nase zajednice educirali publiku o genocidu nad Bošnjacima jer je to u interesu ne samo Bošnjaka Amerikanaca nego kompletne američke publika. Jedino na ovaj način, kroz edukaciju, se mogu izbjeći ponovne greške", poručila je Šabić-El-Rayess.

Dragi Moji, Nedavno se desio incident u kojem je na ovom video ( http://facebook.com/dulsa.dapo/videos/609618297359574)...

Posted by Amra Sabic-El-Rayess on Wednesday, September 21, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije