U proceduru upućene izmjene Zakona o policijskim službenicima BiH

Radiosarajevo.ba
U proceduru upućene izmjene Zakona o policijskim službenicima BiH

Nakon četiri godine neuspjelih usaglašavanja teksta izmjena Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je jučer ovaj Zakon uputio na usvajanje Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

U radnoj grupi koja je radila na usaglašavanju izmjena Zakona, pored članova iz Ministarstva sigurnosti BiH, učestvovali su predstavnici svih policijskih agencija u BiH, međunarodne zajednice (OHR, ICITAP, Delegacija EU u BiH), a prvi put i predstavnici Sindikata policijskih službenika u institucijama BiH.

Prije upućivanja u proceduru, Ministarstvo sigurnosti BiH je prikupilo mišljenja šest relevantnih institucija, koja su integrisana u prijedlog izmjena Zakona.

Između ostalog, ovim izmjenama Zakona, konačno će na jedinstven način biti riješeno pravo penzionisanja policijskih službenika na nivou BiH, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije