! / Objavljen datum početka rekonstrukcije tunela Crnaja

06. 02. 2021. u 13:05:00 Fena

Shares: 0

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo obavještava sve učesnike u prometu da u ponedjeljak, 8.februara započinju radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja i da na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar stupa na snagu naizmjenični režim prometa.

Kako je još ranije pojašnjeno, promet kroz tunel Crnaja odvijat će se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije.

U Cestama Federacije BiH ističu da će prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 munuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave prometa predviđene u intervalu od 23 sata navečer do 5 sati ujutro, uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije kojima će prolaz biti omogućen i u ovom periodu.

U periodu 01. juna do 30. septembra radovi biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

Važno je naglasiti da su u radi što boljeg i pravovremenog informiranja vozača, s obje strane tunela Crnaja instalirane kamere Bihamka, putem kojih se može u svakom trenutku provjeriti stanje odvijanja prometa na ovoj dionici magistralne ceste Sarajevo-Mostar, piše FENA.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA