U ponedjeljak na Vlakovu dženaza djevojci (25) koja se utopila u Miljacki

0
Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak na Vlakovu dženaza djevojci (25) koja se utopila u Miljacki
Foto: Jedileri / Dženaza će biti obavljena na Vlakovu u 13 sati

U ponedjeljak, 23. januara, u 13 sati na groblju Vlakovo bit će obavljena dženaza djevojci koja se 18. januara utopila u Miljacki. 

Podsjetimo, sarajevskoj policiji je te noći, u 1:58, javljeno da je jedna osoba pala u rijeku Miljacku nakon čega je uslijedila potraga.

Po pozivu Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite KS u 02:20, počelo je okupljanje svih timova GSS KS na mjesto posljednjeg viđenja tijela u vodi nakon čega su timovi raspoređeni na tri pozicije u vodi i više pozicija na obali. U potragu su se uključili pripadnici dežurnog tima GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo u koritu rijeke Miljacke.

Oglasili se iz GSS-a Kantona Sarajevo o utapanju djevojke u Miljacki

Oglasili se iz GSS-a Kantona Sarajevo o utapanju djevojke u Miljacki

"U 3:58 časova smo u nabujaloj rijeci, nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju Safet Zajko, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tijela uz prisustvo i pomoć Policijskih službenika MUP KS na obalu rijeke", izjavili su iz GSS-a.

Nakon što su izvukli tijelo iz rijeke, nažalost, konstatovana je smrt djevojke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije