U policijskoj akciji u Sarajevu oduzeta droga, novac i arsenal oružja

Radiosarajevo.ba
U policijskoj akciji u Sarajevu oduzeta droga, novac i arsenal oružja

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, u akciji koja je izvedena prije dva dana, zaplijenili su drogu, novac, aresenal oružja. Uhapšeno je pet osoba iz sarajevskog naselja Vogošća.

Uhapšeni su braća Fuad, Suad i Nihad Numanović, Edin Ragipović i Haris Bašalić. Kod njih je pronađeno dva i pol kilograma droge, tržišne vrijednosti preko 100.000 maraka, automatska puška, velika količina municije, bomba i novac koji potječe od kriminala. No, to nije sve, otkriven je i laboratorij za proizvodnju droge.

Naša zemlja postala je dobro utočište za mnoge oblike kriminala i laboratorije za smrt mladih, jer sve ovo i kad se otkrije, nema adekvatnog sistema koji bi zbrinuo kriminalce. "Prema našim informacijama, preko 400 lica pravosnažno osuđenih šetaju slobodno, što po kantonu što po Federaciji", rekao je načelnik krim-policije KS-a Predrag Kurteš.

Sarajevska policija istovremeno traga i za braćom Harisom i Mirusom Češljarom. Oni su prošle sedmice u ulici Džemala Bijedića upali naoružani u stan te od mladića i djevojke otuđili određenu sumu novca, dva mobitela, garderobu i ključeve od auta.

rtvfbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije