U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine padat će kiša, a evo šta nas čeka za oba dana vikenda

0
Radiosarajevo.ba
U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine padat će kiša, a evo šta nas čeka za oba dana vikenda
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša je lokalno registrovana u Hercegovini, Krajini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Gradačac i Sokolac 8; Ivan Sedlo 9; Doboj, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 10; Banja Luka, Bihać i Bugojno 11; Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12; Livno 13; Široki Brijeg i Trebinje 14; Mostar 15; Stolac 16; Neum 18°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršati. Izraženija naoblaka i padavine u drugom dijelu dana mogu kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, malaksalosti. Opšta slika biće lošija u Hercegovini, gdje bi povremeno jači jugo mogao praviti dodatne probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza i za dane vikenda:

U četvrtak, 11.05.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C. 

U petak, 12.05.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C. 

I Nedim Sladić dao prognozu za narednih 15 dana: "Ne izgleda dobro, ljudi..."

I Nedim Sladić dao prognozu za narednih 15 dana: "Ne izgleda dobro, ljudi..."

U subotu, 13.05.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jače padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. 

U nedjelju, 14.05.2023., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije