U ovim dijelovima BiH padat će kiša. Vratila nam se jesen, pripremite se za zahlađenje

1
Radiosarajevo.ba
U ovim dijelovima BiH padat će kiša. Vratila nam se jesen, pripremite se za zahlađenje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 3; Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most 8; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sokolac 9; Sarajevo 10; Bijeljina, Tuzla, Zenica 11; Zvornik 12; Trebinje 13; Grude 14; Mostar 15; Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Padavine u većem dijelu zemlje umjerenog do pojačanog intenziteta. Na vrhovima planina se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugoistočni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 19 °C.

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 12 °C.

Bh. meteorolog prognozira kakav će biti novembar: "Miholjsko ljeto se ove godine nije šalilo"

Bh. meteorolog prognozira kakav će biti novembar: "Miholjsko ljeto se ove godine nije šalilo"

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su nepovoljne u cijeloj zemlji. Padavine i niže temperature, uz veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, ponajviše osobama sa plućnim i kardiovaskularnim problemima. Tmurno vrijeme, također će loše djelovati i na raspoloženje većine populacije. Neophodno je povesti računa o prikladnom odijevanju, umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza do utorka:

U nedjelju 06.11.2022., u Bosni oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne povremeno sa slabom kišom. U Hercegovini jutro oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 7 do 13, u Hercegovini od 14 do 19 °C. 

U ponedjeljak 07.11.2022., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično smanjenje naoblake poslije podne ili tokom noći. U večernjim satima lokalno slaba kiša je moguća ponegdje u Posavini. U Hercegovini sunčano uz promjenljivu oblačnost. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini do 17 °C. 

U utorak 08.11.2022., pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 14 do 20 °C, navodi se u prognozi Federalnog hiodrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije