U oluji nema stradalih bh. državljana

Radiosarajevo.ba
U oluji nema stradalih bh. državljana

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje potvrdio je danas da MVP nije primio zvanične informacije o povrijeđenim bh. državljanima nakon uragana Sandy koji je pogodio istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država. 

"Od organa SAD-a, odnosno države New York nismo dobili informacije da među nastradalim u uraganu Sandy ima državljana BiH", dodao je on u izajvi za agenciju Fena.

Ministarstvo je u kontaktu i s Misijom BiH pri Ujedinjenim nacijama koja također nije zaprimila takve informacije, a Ministarstvo će ostati i dalje u kontaktu sa svim diplomatskim predstavništvima BiH u SAD-u. 

Uragan Sandy poharao je istočnu obalu SAD-a i odnio više od 50 života. Više od 8,2 miliona domaćinstava u 17 američkih saveznih država ostalo je bez struje, gotovo dva miliona njih je u New Yorku, u kojem je saobraćaj paraliziran, a ekonomski gubici mjere se milijardama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije