U Njemačkoj snijeg prekinuo utakmicu Bundeslige, kada stiže kod nas?

Radiosarajevo.ba
U Njemačkoj snijeg prekinuo utakmicu Bundeslige, kada stiže kod nas?
Foto: Twitter / Snijeg u Njemačkoj
Par minuta prije kraja prvog poluvremena u njemačkoj Bundesligi prekinuta je utakmica između Hannovera i Bayer Leverkusena zbog sniježnih padavina.

Mnogi koji gledaju prijenos utakmice iz Hannovera zapitali su se da li će padavine stići i u Bosnu i Hercegovinu. Odgovor je - da, stići će.

Već sutra u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje će usloviti padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg. Prije podne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak. Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva je najtopliji dio dana. Temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U utorak u jutarnjim satima većinom snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padavina na području Krajine i sjevera Bosne. Do sredine dana prestanak padavina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar većinom umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura sa olujnim udarima brzine 55 do 70 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti nove padavine tokom noći na četvrtak. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Padavine većinom prije podne. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije