U Neumu jutros 18 stepeni: Meteorolozi najavljuju još kiše, ali i razvedravanje

0
Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 18 stepeni: Meteorolozi najavljuju još kiše, ali i razvedravanje
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Neum

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slabiji lokalni pljuskovi su registrovani na jugu Hercegovine i sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan-sedlo 8; Drvar 10; Bugojno, Livno i Sarajevo 11; Bihać, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 12; Sanski Most 13; Doboj 14; Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Grude i Trebinje 15; Mostar 17; Neum 18°C.

Bioprognoza: Ugodnije u odnosu na vikend, uz više sunca i stabilnije vremenske prilike. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se umanjiti. Poslijepodnevni pljuskovi, uz nešto izraženiji osjet sparine, mogli bi mjestimično kvariti ugođaj, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana.

Potraga za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem još bez rezultata: Porodica uputila apel

Potraga za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem još bez rezultata: Porodica uputila apel

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom su većinom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U utorak prije podne sunčano. Poslije podne porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

U srijedu sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U četvrtak sunčano. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 22 do 28 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije