U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

0
Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu / Ilustracija

Jutros u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -1; Sokolac 3; Srebrenica 4; Ivan Sedlo, Sanski Most 5; Bugojno, Prijedor, Sarajevo, Široki Brijeg 6; Banja Luka, Bihać, Livno 7; Tuzla 8; Zenica 9; Bijeljina 10; Trebinje 11; Gradačac, Mostar 12; Neum 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 4 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Bioprognoza: Pod uticajem dodatne stabilizacije vremena, biometeorološka prognoza biće povoljnija. Pri tome bi manje probleme hroničnim bolesnicima mogla uzrokovati jutarnja magla u unutrašnjosti zemlje. U nastavku dana, porast temperatura zraka i duži sunčani intervali, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Moguće je da ugođaj nakratko poremete lokalni pljuskovi i mjestimično izraženija naoblaka. Preporučljivo je provesti dan na otvorenom.

Potvrđeno: Red Army se neće ugasiti kao grupa

Potvrđeno: Red Army se neće ugasiti kao grupa

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući rijetki i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 17 do 23 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 19 °C.

U nedjelju sunčano. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

U ponedjeljak sunčano. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 28, na jugu do 30 °C.

U utorak sunčano. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 23 do 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije