U Neumu i Sarajevu danas ista temperatura - evo kad stiže kiša i gdje

Fena, Radiosarajevo.ba
U Neumu i Sarajevu danas ista temperatura - evo kad stiže kiša i gdje
Foto: Radiosarajevo.ba / Neum

Sutra, u ponedjeljak 31. augusta, se na istoku i sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini, u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva, očekuje sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U ostatku zemlje pretežno oblačno.

Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a prema kraju dana ili u večernjim satima u većini područja. Obilnije padavine u Krajini i dijelovima centralne Bosne.

Vjetar će biti slab do umjeren, u većem dijelu Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na istoku i sjeveroistoku Bosne do 32. U Hercegovini dnevna temperatura zraka od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu će biti sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Kiša je moguća u kasnim večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak. Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 32 stepena.

Danas je na sjeverozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje vedro.

Temperature zraka danas u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 18; Ivan-edlo 27; Livno, Sokolac 28; Bihać, Bugojno 31; Sanski Most, Srebrenica, Zvornik 32; Grude, Neum, Sarajevo, Široki Brijeg, Trebinje 33; Prijedor, Tuzla, Zenica 34; Doboj, Gradačac 35 i Banja Luka, Bijeljina iMostar 36, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak u Bosni umjereno do preteženo oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u Krajini, na istoku i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 29 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 31 °C.

U četvrtak veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u zapadnim i centralnim područjima Bosne su moći pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 32 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije