U Neumu i Bihaću jutros ista temperatura: Kakvo će vrijeme biti do subote

Radiosarajevo.ba
U Neumu i Bihaću jutros ista temperatura: Kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Zaleđena Miljacka

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Sokolac -6, Ivan Sedlo -4, Zenica -3, Livno i Sanski Most -2, Sarajevo i Tuzla -1, Banja Luka, Brčko, Grude, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 0, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Mostar i Neum 1, Gradačac 2 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Mada će djelimično otopliti, padavine i niske temperature u jutarnjim i večernjim satima predstavljaće najveći problem za osjetljive grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i djecu. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima. 

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. Prije podne padavine se očekuje u Hercegovini i u centralnim djelovima, a tokom dana i u ostatku zemlje. U Bosni većinom susnježica i snijeg. U Posavini i Krajini je moguća i kiša. U Hercegovini sa kišom i snijegom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 2 do 6 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

Četvrtak: Oblačno vrijeme. U većem dijelu naše zemlje se očekuje snijeg. Ponegdje na sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovine je moguća kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača uglavnom od 2 do 10, ponegdje do 15 cm. Jutarnja temperatura od -7 do -2, na jugu od -1 do 4, a najviiša dnevna od -3 do 3, na jugu od 2 do 6 stepeni.

Petak: Pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje u Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa kratkotrajnom kišom. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od -1 do 4, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 2 do 6 stepeni.

Subota: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni je moguće i provijavanje slabog snijega. Nešto manje oblačnosti i bez padavina očekuje se u Hercegovini. Jutarnja temperatura od -10 do -4, na jugu od -1 do 3, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 3 do 7 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije