U Neumu danas počinje stručno savjetovanje tužitelja

Radiosarajevo.ba
U Neumu danas počinje stručno savjetovanje tužitelja

Udruženje tužitelja Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa centrima za edukaciju sudaca i tužitelja Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Pravosudnom komisijom Brčko distrikta BiH, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Veleposlanstva Kraljevine Norveške u BiH, organizira "VI stručno savjetovanje tužitelja u Bosni i Hercegovini", koje će se održati od 9. do 11. oktobra u Neumu, hotel “Stella“. 

Teme o kojima će se govoriti tokom trodnevnog Savjetovanja su kaznena djela trgovine ljudima i srodna kaznena djela, uključujući zaštitu djece od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja u skladu sa domaćim i međunarodnim standardima, te postupanje sa žrtvama i svjedocima u predmetima trgovine ljudima. Govorit će se i o kaznenim djelima počinjenim iz mržnje sa posebnim akcentom na izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti u specifičnom kontekstu BiH, te o problemima u procesuiranju kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja i sklapanja štetnih ugovora, itd, javlja Fena

Ove godine Savjetovanje će okupiti više od 100 učesnika uključujući tužitelje tužiteljstava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije, suce, predstavnike međunarodnih organizacija i akademske zajednice, saopćeno je iz Udruženja tužitelja FBiH. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije