U nastavku akcije uhapšena još jedna osoba

Radiosarajevo.ba
 U nastavku akcije uhapšena još jedna osoba


U sklopu akcije koja je započela u nedjelju u ranim jutarnjim satima na području Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode još jednu (šestu) osobu zbog sumnje da je kao član organizirane kriminalne skupine sudjelovala u počinjenju krivičnih djela iz oblasti autokriminaliteta, potvrdila je Feni glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija.

SIPA uhapsila 5 pripadnika automafije

Naime, jutros je tokom pretresa na više lokacije uhapšeno pet osoba, a, u međuvremenu, je locirana i uhapšena još jedna osoba.  

Tokom pretresa pripadnici SIPA-e pronašli su i privremeno oduzeli nekoliko ukradenih vozila, od kojih je jedno u voznom stanju, a četiri vozila su rastavljena u dijelove, dijelove ukradenih vozila, krivotvorenu dokumentaciju za navedena vozila, mobilne telefone, SIM kartice, vatreno oružje (dvije automatske puške i određenu količina municije).

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u SIPA-i, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenju krivičnog djela u roku od 24 sata biti predani Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Spomenuta akcija izvedena je po naredbi Tužiteljstva i Suda BiH, a u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije