U Mostaru stanje elementarne nepogode

Radiosarajevo.ba
U Mostaru stanje elementarne nepogode

Snijeg koji neprekidno pada od četvrtka potpuno je zatrpao i paralizirao Mostar. Visina snježnog pokrivača doseže gotovo pola metra, a situaciju dodatno pogošava snažan vjetar koji, također, ne posustaje.

Radio Studio 88 javlja da je u subotu u jutarnjim satima bilo dramatično na prometnicama koje vode do Mostara. Više automobila i autobusa zaglavljeno je u mjestu Salakovac, sjeverno od Mostara, a putnici su putem lokalnih medija zatražili pomoć, kako zbog nedostatka hrane, tako i goriva.

U prijepodnevnim satima djelatnici putne operative su uspjeli doći do vozila koja su zametena u Salakovcu, te se radi na njihovom izvlačenju. No, još uvijek ima zametenih vozila na putu prema Čitluku, i do njih dežurne službe još uvijek nisu došle, javlja portal Bljesak.info. Policijski službenici su također maksimalno angažirani, a tijekom dana se nastoje angažirati i pojedine pekarnice kako stanovnici ne bi ostali bez kruha.

Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara, koja je u prijepodnevnim satima održana pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, proglašeno je stanje elementarne nepogode, javio je Bljesak.info.

Prometnica M-17 Mostar-Konjic od jutros je zatvorena za sav promet.



 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije