U Mostaru okončano stanje prirodne nepogode

Radiosarajevo.ba
U Mostaru okončano stanje prirodne nepogode

Štab civilne zaštite Grada Mostara na sjednici održanoj danas donio je Odluku o prestanku stanja prirodne nepogode na području Mostara i izvan snage stavio Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode uzrokovane visokim snježnim padalinama i niskim temperaturama u Gradu Mostaru od 4. februara 2012, priopćeno je iz tog štaba.

Donošenjem ove odluke, kako se navodi, prestaje rad angažiranih službi zaštite i spašavanja te se određuje obveza tijela uprave, upravnih organizacija Grada Mostara, javnim poduzećima i drugim institucijama da u okviru svoje redovne djelatnosti obavljaju i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje svih posljedica koje su nastale od prirodne nepogode. 

"Pozivaju se fizička i pravne osobe da u roku od sedam dana dostave Komisiji za procjenu šteta Grada Mostara zahtjev za procjenu nastale štete“, poziva mostarski Štab CZ, saopštila je novinska agencija Fena. 

Štab je demantovao medijske informacije kako je vojska čistila snijeg oko Političke akademije HDZ-a te je „odlučno odbacio zlonamjerne navode iznesene u tekstu kojima se nastoji diskreditirati rad Štaba, kao i svih koji su bili u njemu angažirani“. Pripadnici oružanih snaga, objašnjeno je, čistili su prometnicu, a ne dvorište u dijelu grada gdje se nalazi županijsko Ministarstvo financija, Razvojna banka Federacije BiH, Raiffeisen banka, kao i Središnjica HDZ-a BiH te drugi poslovni objekti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije