U Mostaru jutros već 26 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad i gdje bi moglo biti kiše

1
Radiosarajevo.ba
U Mostaru jutros već 26 stepeni: Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad i gdje bi moglo biti kiše
Foto: Anadolija / Mostar

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro, a u dijelu zemlje na snazi je žuti metorološko upozorenje zbog očekivanih vrelina, te vjetra.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac, Srebrenica 13; Bihać 15; Sanski Most 16; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Sarajevo 17; Tuzla, Zenica 18; Gradačac 21; Neum 23; Trebinje 24; Mostar 26; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Vrućina i natprosječne temperature zraka remetiće opštu sliku tokom cijelog dana. Preporučljivo je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izlaganje jačim naporima. Planirane aktivnosti trebalo bi provoditi u jutarnjim satima, poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem i konzumirati dovoljno tečnosti. U noćnim satima mogući su problemi sa snom, usljed nedostatka svježine.

Oglasio se MUP: Objavljeni detalji hapšenja bivšeg pripadnika Crvenih beretki u Tuzli

Oglasio se MUP: Objavljeni detalji hapšenja bivšeg pripadnika Crvenih beretki u Tuzli

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 26 do 32, na jugu do 38 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 30 °C.

U ponedjeljak jutro u većem dijelu zemlje sunčano. U ostatku dana prolazno naoblačenje. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 37 °C. 

U utorak u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša je moguća u sjevernim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 37 °C.  

BH Meteo najavljuje dugotrajan period suše i vrućina: Otkrili kada možemo očekivati pljuskove

BH Meteo najavljuje dugotrajan period suše i vrućina: Otkrili kada možemo očekivati pljuskove

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.  

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 39 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije