U Mostaru jutros u 8 sati 26 stepeni: Slijedi li prvi toplinski val za vikend?

0
Radiosarajevo.ba
U Mostaru jutros u 8 sati 26 stepeni: Slijedi li prvi toplinski val za vikend?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Oblačnije je na području Krajine. U ranim jutarnjim satima prolazni pljuskovi su registrovani na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 14; Bugojno i Ivan-sedlo 16; Široki Brijeg i Srebrenica 17; Bihać, Drvar, Jajce, Livno i Sokolac 18; Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 19; Doboj i Tuzla 20; Bijeljina i Zenica 21; Grude i Neum 22; Trebinje 23; Mostar 26 stepeni.

Danas veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti prije podne na području Krajine. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33°C, na jugu do 36°C.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima je moguć prolazan pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna, izraženije u dijelu Hercegovine. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba. Uz mogućnost poslijepodnevnih pljuskova u Bosni, što bi moglo pokvariti ugođaj, osjet sparine će također biti izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Prognoza za veće gradove BiH za naredna tri dana - undefined

Foto: FHMZ: Prognoza za veće gradove BiH za naredna tri dana

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda i prve dane naredne sedmice:

U subotu, 4.06.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U nedjelju, 5.06.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjeren razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje do 36°C.

U ponedjeljak, 6.06.2022., prognozira se dosta nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu do 34°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije