U mjestu Klobuk pronađena granata iz Drugog svjetskog rata

Fena
U mjestu Klobuk pronađena granata iz Drugog svjetskog rata
Pixabay / Ilustracija
Iz PU Ljubuški u nedjelju je primljena prijava o postojanju NUS-a, a radilo se o većoj granati iz Drugog svjetskog rata, koja je pronađena na lokalitetu Poljane u mjestu Klobuk.

Iz PS Mostar Sjever u nedjelju je primljena prijava o pronalasku dijela minobacačke granate u mjestu Lišani, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

Prijave o postojanju NUS-a proslijeđene vođi tima za uništavanje NUS-a Mostar “A“ i Timu za UES Federalne uprave civilne zaštite.

Iz Službe CZ Hadžići prijavljen je pronalazak nepoznatog NUS-a. U izvještaju se dodaje da je od PS Ilijaš primljena informacija da je u naselju Malešići pronađen jedan nepoznat NUS. O primljenim informacijama obaviješteni su pripadnici Tima za UES Federalne uprave civilne zaštite, koji će navedeni NUS ukloniti u narednom periodu.

U dijelu izvještaja o požarima se navodi da je u nedjelju na području Općine Goražde, lokalitet Gubavica, naselje Grabovik, došlo do požara na suhoj travi i niskom rastinju. Odmah po dojavi na lice mjesta izašli su jedno vatrogasno vozilo i dva vatrogasca koji su lokalizovali požar.

Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je devet manjih intervencija - tri na gašenju zapaljenih kontejnera, dvije na obezbjeđenju događaja, jednu na gašenju zapaljenog automobila, dvije tehničke i jednu na sklanjanju plinskih boca.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara na automobilu u ul. Borić, te na gašenju niskog rastinja u ul. ZAVNOBIH-a. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vatrogasna jedinica općine Cazin je ugasila požar na stambenom objektu-kući u naselju Stijena. Povrijeđenih lica nije bilo, a na objektu je pričinjena materijalna šteta. Požar su gasila dva vatrogasca sa jednim vozilom, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije