U Martin Brodu pronađena masovna grobnica

Radiosarajevo.ba
U Martin Brodu pronađena masovna grobnica

U bihaćkom naselju Martin Brod prilikom izvođenja građevinskih radova na jednom privatnom imanju otkrivena je masovna grobnica. 

Tokom iskopavanja zemlje za izgradnju potpornog zida, uočeni su ljudski skeletni ostaci. O svemu je obaviješten Operativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK), nakon čega su obustavljeni radovi, a mjesto osiguravaju pripadnici policije. 

O postojanju grobnice uvjerio se i ministar unutrašnjih poslova USK-a Šefik Smlatić, koji je obišao taj lokalitet zajedno sa načelnikom Sektora kriminalističke policije, Šerom Družićem. 

Inspektori Odjeljenja za ratne zločine, izlaskom na lice mjesta, utvrdili su da je najvjerovatnije riječ o sekundarnoj grobnici

Za sada se sa sigurnošću ne može govoriti o tačnom broju žrtava, a o svemu navedenom upoznato je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH). Pretpostavlja se da su žrtve najvjerovatnije civili, Bošnjaci iz Ljutočke doline, ubijeni tokom proteklog rata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije