U KS potvrđena tri nova slučaja koronavirusa, bez preminulih

1
Radiosarajevo.ba
U KS potvrđena tri nova slučaja koronavirusa, bez preminulih
Foto: Opća bolnica / Sarajevo

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirana je 401 osoba.

Od COVID-19 infekcije oporavilo se sedam naših sugrađana, a u istom periodu nije bilo preminulih osoba od posljedica ovog virusa.

Trenutno je na bolničkom liječenju 26 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu devet, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ 17 osoba. Jedan pacijent je na respiratoru i jedan pacijent koristi kiseoničku potporu disanju.

Kanton Sarajevo danas bilježi 72 aktivna slučaja COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 668 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.810 osoba zaraženih koronavirusom i 51.448 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je osam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 13.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledan je 31 pacijent, od kojih niko nije transportovan na bolničko liječenje. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeto je 49 briseva, a ukupno je na drive-in punktu i u Covid-ambulantama urađeno 129 PCR testiranja.

Covid-pozivni centar zabilježio je 60 poziva, a obavljeno je 28 razgovora sa pacijentima putem telefonskih brojeva u COVID-ambulantama.

Danas se, prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, nastavlja imunizacija naših sugrađana u Zetri a građni su zamoljeni da poštuju termine koje su dobili za vakcinaciju te da građani i dalje nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije