U jučerašnjoj akciji “Papirus” nije uhapšen nijedan službenik IDDEEA-e

Radiosarajevo.ba
U jučerašnjoj akciji “Papirus” nije uhapšen nijedan službenik IDDEEA-e
Foto: Fena / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u akciji kodnog naziva "Papirus", na području Sarajeva i Zvornika slobode su lišili deset osoba.

Oni se terete da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

U pojedinim medijima objavljena je informacija da su pripadnici SIPA-e u jučerašnjoj akciji kodnog naziva “Papirus” na području Sarajeva i Zvornika uhapsili 10 osoba, među kojima i službenike Agencije za identifkacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Ova grupa se sumnjiči za pribavljanje lažnih bh. dokumenata za 36 lica iz kriminalnog miljea, a navodno su među uhapšenima u Zvorniku i službenici IDDEEA-e.

U cilju objektivnog i pravovremenog informiranja obavještavamo javnost da u ovoj akciji nije uhapšen nijedan službenik IDDEEA-e niti su organizacione jedinice ove agencije bile predmet policijskih pretresa.

IDDEEA ima šest organizacionih jedinica, sjedište i Centar za skladištenje, personalizaciju i transport ličnih dokumenata u Banjaluci te regionalne centre u Sarajevu, Bijeljini, Mostaru i Bihaću. IDDEEA u Zvorniku nema ni organizacionu jedinicu niti svojih službenika.

Napominjemo da su lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Bosni i Hercegovini u nadležnosti ministarstava unutrašnjih poslova (MUP-ova) i Javnog registra Brčko distrikta, a na njima su zaposleni službenici ovih organa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije