Pandemija / U još jednom kantonu od sutra zabrana kretanja od 23 sata

20. 04. 2021. u 15:15:00 Fena

Shares: 216

U Zapadnohercegovačkom kantonu (ZHK) od sutra je ograničeno kretanja od 23 sata, a moguća je i organizacija većih skupova, uz dopuštenje Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a, odluka je koja je donesena u ovom kantonu, s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju.

Zaključeno je to danas na vanrednoj sjednici Kriznog štaba ZHK nakon što je Zavod za javno zdravstvo obavijestio Krizni štab o poboljšanju epidemiološke situacije i opadanju broja aktivno oboljelih osoba od koronavirusa, piše Fena.

"S obzirom na pozitivan trend posljednih dana, usvojena je mjera o pomjeranju ograničenja kretanja s 21 na 23 sati. U zatvorenim i otvorenim prostorima dozvoljeno je do maksimalno 50 osoba, a za veće organizirane događaje dopuštenje organizatoru (pravnoj osobi) može dati Zavod za javno zdravstvo ŽZH", rečeno je na sjednici.

Nove mjere su na snazi od 21. do 28. aprila, a prije isteka tih mjera bit će ponovo razmatrana epidemiološka situacija i mjere će se eventualno korigirati.

Iz Kriznog štaba podsjećaju da je nošenje maski u zatvorenim prostorima obvezno.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)