U Hercegovini sunce: Pročitajte zašto ćemo danas osjećati tegobe

Radiosarajevo.ba
U Hercegovini sunce: Pročitajte zašto ćemo danas osjećati tegobe
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, ponegdje u sjevernim i planinskim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena na momente i pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od -4 do 2, na jugu od 7 do 12 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

Biometereološka prognoza: Uz stabilnije vremenske prilike i dosta sunca u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, meteoropati i hronični bolesnici će u manjoj mjeri osjećati tegobe, dok će u ostatku zemlje usljed niskih temperatura i dužeg zadržavanja magle, hronični bolesnici i meteoropate i dalje osjećati tegobe vezane uz njihove bolesti.

U četvrtak se u Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U sjevernim i planinskim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu od 0 do 5, a najviša dnevna od -3 do 3, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U petak, u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U sjeverozapadnim područjima moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od -11 do -5, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 6 do 10 stepeni.

U subotu, u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -12 do -6, na jugu od -2 do 3, a najviša dnevna od -4 do 2, na jugu od 6 do 10 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije